How do I get the insurance number that was on the old SiS card?

Nederlands De verzekerbaarheidsgegevens staan niet meer op een kaart, zoals met de oude SIS-kaart. De gegevens worden dus niet overgedragen op een elektronisch identiteitsbewijs, maar zijn online beschikbaar in de databank van de ziekenfondsen via het MyCareNet-netwerk (beveiligd netwerk dat zorgverleners met de ziekenfondsen verbindt).

Geleidelijk aan zullen alle zorgverleners en professionals van de sociale zekerheid, de verzekerbaarheid van hun patiënten op een beveiligde wijze online raadplegen. De zorgverleners en professionals moeten zich ook authentificeren vooraleer ze toegang krijgen tot die gegevens.

Om de gegevens online te kunnen raadplegen, moet de sociaal verzekerde eerst worden geïdentificeerd aan de hand van zijn uniek identificatienummer (INSZ, meestal het rijksregisternummer). Dit nummer is de toegangssleutel tot de databank.

Bron: http://www.riziv.fgov.be/nl/themas/kost-terugbetaling/verzekerbaarh...

Français Les données d’assurabilité ne se trouvent plus sur une carte électronique détenue par l’assuré social, comme la carte SIS. Ces données ne font pas l’objet d’un transfert sur le titre d’identité électronique mais sont accessibles dans la base de données auprès des mutualités via le réseau MyCareNet(le réseau sécurisé qui relie les professionnels de la santé et les mutualités).

Progressivement tous les professionnels de la santé et du secteur de la sécurité sociale, après s’être authentifiés, consulteront, en ligne et en toute sécurité, l’assurabilité de leurs patients.

Pour consulter les données en ligne, il faut au préalable identifier l’assuré social via son numéro unique d’identification, car c’est ce numéro qui sert de clé d’accès à la base de données.

Source: http://www.riziv.fgov.be/fr/themes/cout-remboursement/assurabilite/...